Therapiepaard Andora

Datum

Op Zorgboerderij Kardinge in Groningen bieden we al geruime tijd pensionstalling aan voor mensen uit de omgeving met een paard of pony. Deze paarden mogen we hier gebruiken voor de dagbesteding. Naast het helpen verzorgen en wandelen met de paarden was de wens van onze cliënten om ook te leren rijden, longeren en met grondwerk aan de gang te gaan. Vanuit ervaring wist de begeleiding hoe helend en helpend het contact met paarden is. Hieruit is dan ook de wens ontstaan om op zoek te gaan naar een eigen paard om in te zetten voor de dagbesteding.

Zo gezegd, zo gedaan

Het team is met elkaar gaan brainstormen over hoe zij deze wens in vervulling konden laten gaan. In eerste instantie is in het eigen netwerk gezocht naar een geschikt paard dat misschien gratis of onder leasecontract op de zorgboerderij kon komen te staan. Toen hier niets uit kwam en ook een oproep op sociale media niets opleverde, kwam het team via een collega uit bij SUPP. Dit online platform helpt bij het opzetten van een crowdfundingsactie. Via een speciale pagina (supp.to/therapiepaard) konden mensen geld doneren voor de aanschaf van een therapiepaard. Om mensen hierop te attenderen en enthousiast te maken heeft het team folders gemaakt en uitgedeeld en posts en een filmpje op sociale media geplaatst.

Therapiepaard Andora

Na heel wat paarden bezocht te hebben en dezen te hebben laten keuren door een dierenarts, isj uiteindelijk heel dicht bij huis een merrie gevonden, namelijk Andora. Zij stond al in pensionstalling op de zorgboerderij en de eigenaar wilde haar graag aan ons verkopen omdat ze dan wist dat ze een goed thuis kreeg. De donaties hebben een grote bijdrage geleverd aan het kunnen kopen van Andora. Maar ook het verkopen van hout, zelfgemaakte spullen en het doen van een heitje voor een karweitje bij verschillende buren heeft meegeholpen. Al met al heeft het de cliënten en begeleiders veel tijd en energie gekost, maar dat was het allemaal meer dan waard. De cliënten hebben veel plezier van Andora en zijn super blij met haar.