Online Symposium 2 februari 2021

Datum

‘Zonder digitale innovaties in de zorg geen toekomst’

Een ‘kijkje in de keuken’ bij Profila Zorggroep

Bij Profila Zorggroep zijn we razend enthousiast over het toepassen van technologie in de dagelijkse zorg aan cliënten. Technieken die het zorgproces ondersteunen en het leven van cliënten en begeleiders net een beetje leuker én makkelijker maken. De komende jaren gaan we in onze organisatie dus flink aan de slag met digitale innovatie. Want wij zijn ervan overtuigd: ‘Zonder digitale innovaties in de zorg geen toekomst.’

Op verschillende locaties zijn we al een tijdje bezig met eHealth: zoals online begeleiding en behandeling. Inmiddels zijn we op een van onze dagbestedingslocaties een pilot met een zorgrobot gestart. Sara is straks niet meer weg te denken in het dagelijks reilen en zeilen op de dagbesteding. Maar voordat Sara aan de slag gaat, doorlopen we met cliënten, begeleiders en externe adviseurs een heel traject. Want wil je zorgtechnologie op een duurzame manier inzetten, dan zul je daar goed over moeten nadenken.

Kom maar eens kijken

Hoe we dat doen? Kom maar eens kijken! Op dinsdag 2 februari informeren wij je erover van 10.00 uur tot 12.00 uur in ons gratis online symposium. Maar dat doen we niet alleen. Ook Brigitte Verhage, beleidscoördinator van VWS en Jan Rotmans, hoogleraar Transitiekunde en Duurzaamheid, vertellen je graag meer over het nut en de noodzaak van digitale innovatie in de zorg.

Programma

10.00 uur Welkom
10.05 - 10.20 uur Peter van Wijk, bestuurder van Profila Zorggroep is razend enthousiast over de inzet van eHealth in de dagelijkse zorg aan alle cliënten van de organisatie
10.20 - 10.40 uur Brigitte Verhage, beleidscoördinator bij VWS, vindt dat digitale zorg een vast onderdeel moet worden en blijven
10.40 - 10.50 uur Interview met Brigitte Verhage
10.50 - 10.55 uur Robot Sara in actie op de Robijn
10.55 - 11.35 uur Jan Rotmans, hoogleraar Transitiekunde en Duurzaamheid geeft zijn visie op de zorg van nu, de weg naar ‘mensenzorg’, en hoe eHealth/zorgtechnologie daar een mooie rol in kan spelen.
11.35 - 11.50 uur Interview met Jan Rotmans & vragen stellen door deelnemers
11.50 - 12.00 uur Afsluiting

Nieuwsgierig? Kom bij ons ‘in de keuken kijken’. Je bent van harte welkom. Meld je vóór 27 januari aan. Je krijgt van ons dan een mail met daarin het programma en de link naar ons Youtube kanaal.

Aanmelden symposium

We zien je graag online op 2 februari!

Met de Innovatie-impuls Gehandicaptenzorg van het programma ‘Volwaardig leven’ wil het ministerie van VWS het voor cliënten en zorgverleners gemakkelijker maken om technologie toe te passen in de dagelijkse zorg aan en begeleiding van cliënten zodat de kwaliteit van leven van cliënten nog beter wordt. Profila Zorggroep doet mee aan dit mooie programma en wordt hierin ondersteund door adviseurs, onderzoekers en experts van Vilans en Academy het Dorp.