NLdoet op Vredenburg

Datum

Naar aanleiding van een gesprek met een van onze bewoners op woonlocatie Vredenburg kwam begeleider Maurice op het idee om als locatie mee te doen aan NLdoet. Een van de bewoners gaf aan dat hij niet tevreden was over een aantal dingen in zijn woning en wilde graag wat kleine aanpassingen verrichten. Zijn persoonlijk begeleider heeft hiervoor contact gezocht met de belangenbehartigers. Voor iedere bewoner heeft diens persoonlijk begeleider contact gelegd met de familie en/of belangenbehartigers om de handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet.  Dit is een mooi voorbeeld van het toepassen van onze Zorgdriehoek.
 
Na aanmelding voor NLdoet  ontvingen we €400,00  van het Oranje Fonds. Dit hebben we verdeeld over de bewoners, waarbij iedereen €25,00 klusgeld kreeg. Alles wat zij meer wilden doen, is voor eigen rekening. Het restbedrag is gebruikt voor de taarten en lunch op de klusdag zelf.


Op de vrijdagavond voor NLdoet hebben onze bewoners, samen met de activiteitenbegeleiders, taarten gebakken voor de twee koffiemomenten tijdens NLdoet. Op de dag zelf hebben de bewoners samen met hun familie en/of belangenbehartigers (kleine) klusjes in hun woning geklaard
Ook de lunch is zij grotendeels door de bewoners zelf verzorgd.

“Voor deze gezamenlijke momenten regel ik meestal extra vrijwilligers en voor de klusjes kunnen we meestal ook een beroep doen op een aantal extra ondersteunende vrijwilligers”, aldus Maurice. Het geheel zorgt voor een leuke, actieve dag. De bewoners worden vaak heel creatief in het bedenken van klusjes en vooral het samenwerken met de familie/belangenbehartigers is mooi om te zien. Maurice’ taak is om alles omtrent NLdoet aan te sturen en te coördineren. “In de week voor NLdoet organiseer ik soms meerdere uitstapjes met de bewoners naar de bouwmarkt om de materialen voor hun klus te halen.”

---

De eerstvolgende editie van NLdoet is op 15 & 16 maart 2019.   Als je voor 31 januari 2019 een klus aan hebt gemeld voor NLdoet (aanmelden kan vanaf november 2018), dan kan het Oranje Fonds voor de klusmaterialen een bijdrage leveren van maximaal € 400,-.  Ga voor meer informatie naar www.nldoet.nl.