Certificering HouVast voor team Profila Zorg regio Rijnmond

Datum

Team Profila Zorg regio Rijnmond weet certificering HouVast binnen te halen!

Hoera, ons team jeugdhulp in de regio Rijnmond mag zich als eerste team in deze regio gecertificeerd team HouVast noemen. En daar zijn wij trots op! Met de methode ‘HouVast’ bieden wij opvoedondersteuning aan ouders met een licht verstandelijke beperking. Ondanks de Coronatijd heeft het team het traject van certificering door laten gaan en hebben zij hun certificaat ontvangen. 

Jeugdhulpverleners van Profila Zorg hebben dagelijks te maken met de uitdaging om ouders met een licht verstandelijke beperking (LVB) te begeleiden in de opvoeding van hun kinderen. HouVast is dé interventiemethode voor gezinnen met ouders met een licht verstandelijke beperking en complexe problematiek.

Door de inzet van HouVast leveren onze jeugdhulpverleners een wezenlijke bijdrage aan veilige opvoeding van kinderen in complexe gezinnen. Zo ondersteunen we deze gezinnen tot de kinderen zelfstandig zijn. Het doel is dat de ouders in staat zijn om hun kinderen veilig en 'goed genoeg' op te voeden. We werken aan acceptatie van hulp, het bouwen van een ondersteunend netwerk en het vergroten van opvoedvaardigheden

Profila Zorg heeft een compleet geschoold team in HouVast in de regio Rijnmond. We hebben ruime ervaring met werken met ouders met een LVB én met multi-probleemgezinnen. Onze gemotiveerde jeugdprofessionals werken samen met alle partijen die betrokken zijn bij het gezin.

Neem voor meer informatie contact op met onze afdeling Zorgbemiddeling Jeugd. Zij zijn bereikbaar via zorgbemiddelingjeugd@profilazorg.nl of (030) 635 75 00

lego.jpg

In de interventiemethode ‘Houvast’ leer je onder meer hoe je samen met een gezin een sociaal netwerk vindt, betrekt, versterkt en vasthoudt.