Burendag op Lavendeloord

Datum

Op zaterdag 22 september werd Lavendeloord Burendag gevierd. Bewoners en begeleiders hebben de buren van ‘Woonstede’ en het nieuwe ‘Op Houten’ uitgenodigd. Ook de tijdelijke buren, de domineesfamilie van de Pleinkerk kwam aan het eind van de middag nog even langs.

Vanuit Woonstede werd de muziek geregeld en de catering werd door Lavendeloord verzorgd. Het feest zou eigenlijk buiten zijn, maar precies nadat alles was klaargezet, ging het heel hard regenen. Geen man over boord. Hhet feest werd naar binnen verplaatst. In de mooi versierde huiskamer werden de buren feestelijk onthaald met zelfgebakken wafels. Deze waren gebakken door buren en ouders van cliënten. Door een van onze bewoners werden de wafels steeds weer bijgevuld.  Ondertussen speelden de accordeons een vrolijk deuntje, werd er meegezongen en een heuse polonaise gelopen. Ook konden de bezoekers door een enthousiaste bewoner worden rondgeleid op onze locatie.

En zoals het spreekwoord zegt ‘een goede buur, is beter dan een verre vriend’ droeg iedereen van de buurt zijn steentje bij door wat lekkers mee te nemen, gezelligheid mee te brengen en te helpen bij het opruimen.