Bijzondere Mensen Tent 2017

Datum

Bijzondere Mensen Tent 2017

Dit jaar stonden we voor het 7e jaar op rij met de Bijzondere Mensen Tent op Opwekking. In deze tent boden we weer een speciaal programma voor mensen met een verstandelijke beperking of een ontwikkelingsproblematiek. Het thema voor 2017 was ‘Gods Geest geeft LEV. We hebben met elkaar gezongen, muziek gemaakt, gebeden, geknutseld en geluisterd naar verhalen over God.

Het neerzetten van een mooi programma in de Bijzondere Mensen Tent (BMT) kost ieder jaar weer de nodige voorbereiding. Een enthousiast kernteam van collega’s werkt hier vanaf januari naartoe. Tijdens de Pinksterconferentie zijn zij als medewerkers in de BMT aanwezig om alles samen met alle vrijwilligers in goede banen te leiden. Collega Rita ‘t Hart deelt graag in haar ervaringen.

“Doordat we al heel wat jaren met de Bijzondere Mensen Tent op Opwekking staan, merk je dat steeds meer mensen ons weten te vinden. Wij zijn als kernteam niet de enige die ons voorbereiden op de BMT. We horen dat ook veel deelnemers uitkijken naar het weekend en hier op hun eigen manier mee bezig zijn. Zo wordt Krelis vaak genoemd zodra er over opwekking gepraat wordt en heeft een van de deelnemers thuis zelfs met Lego de Bijzondere Mensen Tent nagebouwd.

Wat mij in het bijzonder opviel is dat het poppentheater, dat bijna een uur duurde, van begin tot einde boeiend was. Zelfs de kleintjes hielden de aandacht vast en dat terwijl bij hen de spanningsboog vaak juist heel kort is.

De tweede editie van talentenshow BMT Gods talent was weer een enorm succes. Bij het inschrijven gaven de deelnemers elkaar advies over wat ze beter wel en niet kunnen doen en enthousiasmeerden zij elkaar. De optredens waren erg gevarieerd. Van zang en dans tot beatboxen en drummen. Er werden goocheltrucjes gedaan en een van de deelnemers had zelfs een filmpje opgenomen over haar grote hobby paardrijden.”