BeleefTV voor Profila Zorg

Datum

Ieder jaar schenkt Adapcare een cadeau aan één van hun zorgklanten. Dit jaar is Profila Zorg de gelukkige en gaat de donatie, een BeleefTV, naar ons. Hoe gaat de BeleefTV bijdragen aan betere zorg?

Sandra Denneboom (zorgmedewerker) en Stephan Govers (teammanager): "De BeleefTV past volledig in onze huidige visie op ouderenzorg om elke dag belevingsgerichte zorg te bieden. De TV zal meer variatie bieden aan onze cliënten in hun dagelijkse activiteiten. We willen cliënten meenemen in een nieuwe wereld vol belevenissen, waarbij naast het genieten de zintuigen worden geprikkeld."

"De BeleefTV zal ingezet worden op de ouderenzorg woongroepenafdelingen en in het dagbestedingscentrum van Profila Zorg. De cliëntgroep op de 3 afdelingen bestaat uit een groep van mensen met een beperking in de leeftijd van 50 jaar en ouder. We zien met name veel ouderen met dementie in deze groep."

Sandra Denneboom over de BeleefTV: "Afgelopen weken hebben we de Beleef TV al op proef gehad. Ik zie dat de TV de beleefwereld van onze cliënten vergroot. De cliënt heeft het gevoel weer ‘mee te doen’ waardoor het stukje eigen regie vergroot wordt. Dit gevoel van ‘meedoen’ en actief zijn zal absoluut gaan bijdragen aan een gevoel van algeheel welzijn."

"We krijgen al veel positieve reacties. Cliënten reageren verrassend alert op de veelzijdige programma’s van de BeleefTV, zoals bijvoorbeeld de tovertafel, de muziek-   en natuurfilms. Mensen die normaliter nooit van plaats wilden wisselen besloten spontaan om bij de actieve groep plaats te nemen. Mooi om te zien dat er een stukje sociale interactie plaatsvindt.

Ook vanuit de medewerkers van de ouderenzorg en de activiteitenbegeleiders komen er veel enthousiaste reacties. De BeleefTV is echt een aanvulling voor onze cliënten. We willen Adapcare van harte bedanken om dit mogelijk te maken. Heel erg bedankt!"

De BeleefTV is een interactieve tafel die op speelse wijze activeert en stimuleert tot beweging en sociale interactie. De interactieve spellen reageren op aanraking van het tafelscherm en stimuleren mensen met een beperking en ouderen met dementie zowel in fysieke activiteit als sociale interactie. Bekijk het filmpje om een indruk te krijgen van de BeleefTV.

 

Profila Zorggroep ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking en diverse bijkomende hulpvragen.